EGYEDI KÉZZEL FESTETT MANDALÁK ÉS LÉLEKEMELŐ OLDALAK OTTHONA

A Mandaláknak is lelkül van, megtestesülnek a mi világunkban, hogy segítsenek nekünk, és mutassák az utat oda, ahonnét jöttünk, és ahová visszatérünk.

 

Kedves Vendégem!

Luca unokám, amikor az alábbi szabad kézzel rajzolt Mandalát alkotta, öt és fél éves volt, 2012-ben kezdi meg az általános iskolát.

Mint a legtöbb kisgyerek, Ő is nagyon szeret rajzolni, szinte mindig rajzol. 

lucaoteves_0.jpg

 

Az első (segédeszközök nélkül, szabad kézzel rajzolt!) Mandalája nagyon, vidám és harmonikus. No és a Nap, a fényt, az életet adó napocska, aki a rajzain mindig vidáman mosolyog, nem hiányozhat egyetlen egy rajzáról sem, így  a Mandala mögül most is vidáman kikukucskálva nevet ránk. Talán a Nap állandó jelenléte nem is véletlen, hiszen unokám nevének jelentése is: sugárzóan fényes. De nemcsak a nevében sugárzóan fényes, hanem egész lényében az.

Ha egy picit hajlandó vagy spirituálisan megnyitni a szívedet, akkor megláthatod, hogy mennyi "üzenetet" hordoz ez a kis rajz a színek és a forma által!

Csak néhány figyelemfelkeltő gondolatot osztok meg Veled, a többit Rád bízom.

Nézd középen a négyszirmú kék virágot. (A NÉGY a teremtés száma, a kék az ég és a tenger színe. Szimbolizálja a reményt, a hűséget, a bölcsességet.)

Maga a Mandala nyolcszögletű, hiszen középen a négyszirmú virágból nyolc fa született. (Az ősi mitológiák szerint az égnek 8 tartó oszlopa van. A 8 páros szám és a női princípiumhoz (alapelv) kötődik.  Hét "rétegű" világban élünk és a nyolcadik szint már a magasabb szint, magasabb oktáv, gondolj csak a do-re-mi-fa-szo-la-ti-do-ra, ahol a második dó már a masabb oktávban szól.)

Minden csúcs irányába 8 pötty igyekszik, 8x8 = 64.  (A hatvannégyes szám szintén szakrális szám, talán nem véletlen, hogy Nagy Magyarországunk vármegyéinek száma 64 volt, a sakktáblán 64 mező van.)

De! - a nyolcadik réteg (a magasabb oltáv) után következik a befejező kilencedig vonal, és itt mindegyik csúcs kapott egy-egy csillogó, fényes piros pöttyöt. Azért, hogy felfigyeljünk rá?

Talán a hét rétegen túli, magasabb oktávú Világ üzetetét rajzolta ide nekünk Luca?   TALÁN...........

No, és a mindannyiunk által annyira csodált, és szeretett szivárvány színeiben: vörös, narancs-sárga, sárga, sárgás-zöld, kékes-zöld, kék, lila, bordó színekben sorjáznak az egyébként csillag alakot öltő 8 körvonal.....................

 

 

lucamandala.jpg

 

 

 

 

Lucának megmutattam az alábbi programot, szívesen alkot ilyen Mandalákat is.

luca.jpg

Ha van kisgyermeked, vagy Te magad szeretnél visszarepülni a gyermekkorba és elmerülni az EGYSZER VOLT világában, akkor klikk az alábbi elérhetőségre, ahol sok hasznos és kedves gyermekoldal mellett egy mandala rajzoló programot is találsz:

 

 

http://egyszervolt.hu/jatek/mandala.html

 

Egy kis kedvcsináló! - nézz meg Luca Mandalái közül néhányat, amelyet a fenti programmal rajzolt.

 

Az első 

 

 

lumand8.jpg

 

A második:

 

lumand3.jpg

 

A harmadik:

 

lumand6.jpg

 

A negyedik:

lumand7.jpg

 

Az ötödik:

 

lumand2.jpg

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 18
Tegnapi: 69
Heti: 87
Havi: 876
Össz.: 215 719
Oldal: Luca Mandalák
EGYEDI KÉZZEL FESTETT MANDALÁK ÉS LÉLEKEMELŐ OLDALAK OTTHONA - © 2008 - 2018 - amandala.hupont.hu