EGYEDI KÉZZEL FESTETT MANDALÁK ÉS LÉLEKEMELŐ OLDALAK OTTHONA

A Mandaláknak is lelkül van, megtestesülnek a mi világunkban, hogy segítsenek nekünk, és mutassák az utat oda, ahonnét jöttünk, és ahová visszatérünk.

ezustoskekgeometria.jpg

 

Makovecz Imre  élt, és alkotott: Budapest 1935. november 20 – i születésétől, majd csodálatos alkotásokat hagyva reánk: Budapesten, 2011. szeptember 20-án befejezte Földi tevékenységét.

 

"Amikor megszűnik, a tetszik, nem tetszik kettőssége, és őszintén érdekel, AMIT, és AKIT  látsz, akkor vagy az, AKI VAGY, azaz képesé válsz a MEGISMERÉSE! Ez egyszerűen a SZERETETBEN, azaz Istenben lévés állapota. 

Ez nem hit, hanem ténykérdés. Aki erre a valóságra rányitotta a szemünket, úgy hívják: Jézus Krisztus. 

Amikor rátalálsz az Istenben lévés állapotára, akkor,  ami eddig láthatatlan volt, az láthatóvá válik, mert felismered az élet lényegét, ekkor  elhiszed a hihetetlent és ezáltal eléred a lehetetlent.

Az útkereszteződéseket, az útvesztőket immár magad mögött tudod, mert már emlékszel arra, amire születésed pillanata óta emlékezni szeretnél:  az vagy  AKI VAGY, és ekkor EGY-é válsz ismét az isteni energiával." Makovecz Imre gondolatai

 

Egyszer ezt mondta:  „Kezdettől azt az egy épületet szerettem volna megépíteni, amely az emberiség kezdete előtt már állt.”

Nem tudom, hogy Makovecz Imre szerint megépült-e az az „egy” épület, de hogy Istennek tetsző és emberi lelkeket felemelő  épületeket álmodott és alkotott, ahhoz nem fér kétség! „Nem hal meg, aki hallhatatlan” Mondta Orbán Viktor Magyarország Miniszterelnöke Makovecz Imre temetésén.

Százhalombattán élek, ahol nap, mint nap megcsodálhatom Makovecz Imre gyönyörű tervei alapján megépített, a főtéren álló Szent István Katolikus templomot:

 

makovecz_templom_szazhalombatta.jpg

 

 

 


 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 17
Tegnapi: 69
Heti: 86
Havi: 875
Össz.: 215 718
Oldal: Makovecz Imre emlékére
EGYEDI KÉZZEL FESTETT MANDALÁK ÉS LÉLEKEMELŐ OLDALAK OTTHONA - © 2008 - 2018 - amandala.hupont.hu